Minä ja Paraplyy

"Tunnen onnistuneeni, kun näen valmennettavani silmissä oivalluksen ja rohkeuden ryhtyä uuteen."

Leena Helenius

Kuva: Juho Paavola
Kuva: Juho Paavola

Minä olen...

Minä olen kokenut henkilöstöalan ammattilainen, ihmisten johtaja ja kouluttaja. Työurallani olen toiminut projektipäällikkönä, esihenkilönä, henkilöstöpäällikkönä ja nyt yrittäjänä.

Olen tehnyt monipuolisesti työsuhteen elinkaaren eri vaiheiden tehtäviä rekrytoinnista työsuhteen päättymiseen. Vastuulleni on kuulunut myös henkilöstön kehittäminen, osaamisen ja suoriutumisen arviointi, työsuhdeasiat ja esihenkilöiden valmentaminen ja mentorointi. Yrittäjänä saan tehdä monipuolisesti samoja, itselleni merkityksellisiä tehtäviä.

Osaamistani kehitän jatkuvasti verkostoitumalla alan osaajien kanssa ja tekemällä heidän kanssaan yhteistyötä sekä opiskelemalla aikuiskasvatusta ja psykologiaa. 

Arjessa johtamis-, neuvottelu- ja valmennustaitoni ovat kehittyneet kolmen pojan äitinä ja myös ison koirapojan emäntänä. Siinä sitä onkin saanut johtamisharjoitusta vähän erilaisessa tilanteessa, mutta toisaalta aivan samojen lainalaisuuksien vallitessa. 

Luonteeltani olen...

Luonteeltani olen iloinen ja yhteistyöhenkinen - arvostan avointa organisaatiokulttuuria, jossa aidosti tehdään töitä yhteisten tavoitteiden eteen ja tuetaan toisia. Minulle on tärkeää, että asiat sanotaan selvästi ja vaikeatkin asiat otetaan puheeksi ja käsitellään hyvässä hengessä. Saamani palautteen perusteella vuorovaikutustaitoni ovat hyvät sekä suullisesti että kirjallisesti. Työskentelen sujuvasti suomen ja englannin kielillä.

Minun mielestäni...

Hyvän työelämän merkitys ja ideat työelämän kehittämisestä ovat lähellä sydäntäni. Ajatuksiani työelämästä ja ihmisistä työelämässä kirjoitan blogissani. Lisää kokemuksestani, osaamisestani ja ammatillisesta taustastani voi lukea LinkedIn -profiilissani.

Vapaaehtoistyö merkitsee minulle...

Vapaaehtoistyö on tapa antaa jotain takaisin, koska itse on elämänsä ja työuransa aikana saanut niin paljon tukea ja apua muilta. Se on mahdollisuus oppia uutta ja laajentaa näkemystä ja kokemusta, tutusta uusiin ihmisiin ja uuteen toimintaan. Minulla on ollut mahdollisuus ja kunnia olla mukana Partiolaisten Value Based Leadership ja Väestöliiton Matkalla työelämään -hankkeissa vapaaehtoisena mentorina. Mentorointi on parhaimmillaan mukana kulkemista, kokemuksen jakamista ja toinen toiselta oppimista. On ollut ilo huomata, että omasta matkan varrella kertyneestä osaamisesta on hyötyä muille. 

Paraplyy

Paraplyy tarkoittaa sateenvarjoa, joka käytännöllisenä, helposti ymmärrettävänä sekä asioita yhteen kokoavana ja toisaalta suojaavana kuvaa ajatuksiani ihmisten johtamisesta. Lisäksi sateenvarjo on kaunis esine. Tarpeellinen ja helppokäyttöinen, varustettuna vanhalla hyväksi koetulla manuaalisella käyttöliittymällä, mitä kuka tahansa osaa käyttää. Toivon enemmän väriä varjoihin piristämään sateisinakin päivinä. "Ei ole huonoja säitä, on vain huonoja varusteita."